Νέο ναρκωτικό

Επιμέλεια: SavSidir 22 Μαρ 2009

Θέµα : Μετά το έκσταση και την κάνναβη, η νεολαία µας αντιµέτωπη µε ένα νέο
κίνδυνο!

Μεταδίδει ο Γιώργος Φούντας από Λονδίνο, ειδικός απεσταλµένος του Ε∆ΕΚ.

Πανικό έχει προκαλέσει η νέα ανακοίνωση του Ινστιτούτου Φαρµάκων στη Μεγάλη Βρετανία. Ένας παλιός φίλος του ανθρώπου, το ψωµί, αποδεικνύεται ο χειρότερος εχθρός του !

Συζητιέται ήδη η άµεση τοποθέτησή του στον πίνακα I των ουσιών, δηλαδή ανάµεσα στα πιο επικίνδυνα.
Σύµφωνα µε τον Jonathan McHorto, σκωτσέζο ερευνητή, και τον Olimera Fouditsou, τον ιάπωνα ειδικό, το ψωµί είναι η επόµενη απειλή για τη νεολαία της Ευρώπης.
Επείγον σήµα κινδύνου στάλθηκε σε όλες τις κυβερνήσεις, ενώ ο πρωθυπουργός της χώρας, δεν έχει πάρει ακόµα θέση.
Ας δούµε, όµως, αναλυτικά τα αποτελέσµατα της έρευνας, όπως µας τα παρέδωσε σήµερα το πρωί η ερευνητική οµάδα.

1. Περισσότερο από το 98% των ανθρώπων είναι χρήστες ψωµιού.

2. Το 50% όλων των παιδιών που τρέφονται µε ψωµί έχουν χαµηλές επιδόσεις στο σχολείο, πολλές φορές και κάτω από τη βάση.

3. Ειδικά το σπιτικό ψωµί είναι το πιο επικίνδυνο ! Τον 18ο αιώνα, όπου σχεδόν όλο το ψωµί που καταναλωνόταν ψηνόταν στο σπίτι, ο µέσος όρος ζωής ήταν κάτω από τα 50, η παιδική θνησιµότητα ήταν στα ύψη, πολλές γυναίκες πέθαιναν στη γέννα και αρρώστιες σαν τον τύφο, κίτρινο πυρετό και γρίπη θέριζαν ολόκληρα κράτη.

4. Περισσότερα από το 90% των βίαιων εγκληµάτων διαπράττονται µέσα σε 24 ώρες από το φάγωµα ψωµιού.

5. Το ψωµί γίνεται από µια επικίνδυνη ουσία, γνωστή ως "ζυµάρι". Αποδείχτηκε ότι ελάχιστη ποσότητα από αυτή την ουσία (10 κουταλίτσες της σούπας, για παράδειγµα) µπορούν να σκοτώσουν ένα ποντίκι. Ο µέσος Ευρωπαίος τρώει περισσότερο από αυτή την ποσότητα µέσα στην εβδοµάδα !

6. Πρωτόγονες κοινωνίες, που δεν είχαν το ψωµί στο διαιτολόγιό τους, έδειξαν χαµηλά στατιστικά στον καρκίνο, στη νόσο Αλζχάιµερ, στο Πάρκισον και στην οστεοπόρωση.

7. Το ψωµί αποδείχτηκε ότι δηµιουργεί εξάρτηση. άτοµα στα οποία δεν δόθηκε ψωµί να φάνε, παρά µονάχα νερό, για δύο µέρες, εκλιπαρούσαν στη συνέχεια για "λίγο ψωµί", όπως χαρακτηριστικά λέγανε.

8. Ζητιάνοι, άρρωστοι, άνθρωποι στην κατοχή του '40 καθώς και πολλές άλλες παρόµοιες κατηγορίες καταλήγουν στο δρόµο εξαιτίας της εξάρτησής τους και ο σύγχρονος άνθρωπος ενοχλείται πολλές φορές στο δρόµο από αυτούς. "∆ώστε µας λίγο ψωµάκι, καλέ κύριε/κυρία να φάµε", λένε συνήθως προκαλώντας τον οίκτο και την λύπηση για την κατάσταση στην οποία έχουν υποπέσει.

9. Το ψωµί, σύµφωνα µε την έρευνα, είναι και µια δραστικότατη ουσία "Περάσµατος" ή "Πόρτας" ! Οδηγεί τον χρήστη σε "σκληρότερες" ουσίες όπως βούτυρο, µαρµελάδα, µέλι ακόµα και... φυστικοβούτυρο !!!

10. Η χειρότερη επίπτωση του ψωµιού στην υγεία, επαληθεύτηκε επιστηµονικώς µε την έρευνα αυτή. Το ψωµί, αποδείχτηκε, ότι απορροφά νερό. Από την στιγµή που το 90% του ανθρώπινου σώµατος, συνεχίζει η έρευνα, αποτελείται από νερό, συνεπάγεται ότι το φάγωµα ψωµιού, λειτουργώντας σαν σφουγγάρι, µπορεί να οδηγήσει στην κατάληψη του σώµατός σου από αυτήν την ανίερη ουσία, καθιστώντας εσένα ένα λασπώδες, δυσκίνητο και βαρεµένο, ανθρώπινο τοµάρι !

11. Μια µικρή µπουκίτσα ψωµιού είναι ικανή να σκοτώσει ένα νεογέννητο, πνίγοντάς το.

12. Το ψωµί ψήνεται στους 250 βαθµούς Κελσίου. Μια θερµοκρασία σαν και αυτή µπορεί να σκοτώσει έναν ενήλικα σε λιγότερο από ένα λεπτό.

13. Όλες σχεδόν οι τροµοκρατικές επιθέσεις (βλ. επαναστάσεις) του περασµένου αιώνα είχαν ως κύριο ενδιαφέρον το ψωµί. Οι άνθρωποι επιζητούσαν να έχουν αυτό το "πράγµα" (βλ. stuff) προκαλώντας έτσι ποικίλα προβλήµατα στις αρχές, που ήθελαν το καλό τους. Πολλοί από αυτούς εξευτελιστικά ανέχτηκαν εργασίας δύσκολες "για ένα κοµµάτι ψωµί", δηλαδή ίσα-ίσα για να εξασφαλίσουν την καθηµερινή δόση, που τους ήταν αναγκαία.

14. Οι περισσότεροι Έλληνες και Ευρωπαίοι ψωµοφάγοι είναι ανίκανοι να διακρίνουν την διαφορά µεταξύ επιστηµονικών δεδοµένων και ανούσιων, ηλίθιων και ψεύτικων στατιστικών στοιχείων.

Τα άνωθεν συγκλονιστικά γεγονότα δόθηκαν εχθές (21/03/2009) στην επικαιρότητα, την στιγµή που το καταναλωτικό κοινό ετοιµάζεται να "υπό-πέσει" σε προϊόντα παράγωγα του ψωµιού, όπως το παράγωγο αλκαλοειδές ΚΟΥΛΟΥΡΙ, η ελεύθερη βάση της ουσίας µε την µορφή του ΚΟΥΡΑΜΠΙΕ καθώς επίσης και το ηµι-συνθετικό ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΟ. Οι επιστήµονες προειδοποίησαν ότι ΟΛΑ τα παράγωγα του ψωµιού, καθώς και της αρχικής ουσίας "ζύµη", έχουν τα άνωθεν αποτελέσµατα και επί τούτου προτείνουν :

1. Να απαγορευτεί η πώληση ψωµιού σε ανήλικους και ενήλικους.

2. Μια πανευρωπαϊκή τηλεοπτική καµπάνια, µε κεντρικά συνθήµατα "Απλά Πες Όχι στο Τοστ" - "Ναι στη Ζωή, Όχι στο Παξιµάδι" και µε συµµετοχή της Miss Europe µαζί µε µουσική των Pink Floyd.

3. Ο φόρος ψωµιού να αυξηθεί 300% για όλες τις κοινωνικές αρρώστιες που αυτό προκαλεί.

4. Κανένας άνθρωπος ή ζώο, ούτε ζωηρά χρώµατα (που µπορούν να εξάψουν τα παιδιά), να χρησιµοποιηθούν για την διαφήµιση του ψωµιού.

5. Την δηµιουργία "Ελεύθερων από Ψωµί" ζωνών γύρω από τα σχολεία, απαγόρευση του κουλουριού στα κυλικεία και άµεση ενηµέρωση γονέων και καθηγητών.

Στην Ελλάδα, δόθηκε ειδική κοινοτική οδηγία που απαγορεύει τη Λαγάνα - πανίσχυρο ναρκωτικό που µονάχα µια δοκιµή το χρόνο αρκεί να σε εθίσει- το Πάσχα.
Επίσης συνέστησαν την επιτήρηση των νεαρών, καθώς πολλοί από αυτούς είναι ήδη εξαρτηµένοι.

Έδωσαν στην δηµοσιότητα µερικές πληροφορίες για τους γονείς και τους νοµικούς υπεύθυνους :

1. Οι εξαρτηµένοι στο ψωµί χρησιµοποιούν λέξεις-κλειδιά του περιθωρίου για να µη γίνονται στόχος. Το αποκαλούν, µεταξύ άλλων, ως "άρτο". Οταν θέλουν ένα κοµµάτι από ένα καρβέλι, λένε : "Κόψε ένα ψωµάκι να φάµε" ή "Βγάλε µου ένα αρτάκι να τσιµπήσω". Οταν κάνουν υπερβολική χρήση, αναφωνούν : "Εγινα Φούρνος". Άλλες λέξεις κλειδιά : κουλουράκι, µπισκότο, δίπλα, κ.α.

2. Συνηθέστερα οι χρήστες ψωµιού επιλέγουν να γυρνάνε το ψωµί, ο ένας στον άλλον, απολαµβάνοντας έτσι όλοι µαζί τα θανατηφόρα αποτελέσµατά του. Ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος πάντως διέψευσε σήµερα το πρωί τους ισχυρισµούς ότι ο Χριστός ήταν το πρώτο bread-junkie της ιστορίας...

3. Οι χρήστες ψωµιού συνηθίζουν να βλέπουν τον Ιησού Χριστό ως τον πατέρα της ψωµοδέλειας και συχνάζουν σε σπίτια που γίνεται οµαδική χρήση της ουσίας. Οι "ψωµέδες", όπως τους λένε, βρίσκονται παντού γύρω µας. Καµιά φορά ονοµάζουν την όλη τελετουργία ως "Μυστικό ∆είπνο" και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από τους αστυνοµικούς όταν επιχειρούν έφοδο σε ένα τέτοιο σπίτι.

4. Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδος απολαµβάνει ασυλία, µέχρι στιγµής, αν και πολλοί εξαρτηµένοι συχνάζουν εκεί κάθε Κυριακή για να λάβουν δωρεάν το παράνοµο ναρκωτικό.
Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής δήλωσε "Το γνωρίζουµε αυτό το περιστατικό και αν δεν κοπεί σύντοµα η απαίσια αυτή συνήθεια, θα έρθουµε σε ρήξη µε την Εκκλησία.
Το µοίρασµα του ψωµιού πρέπει να σταµατήσει επιτέλους!".

5. Τα παραδοσιακά bread-shops ή αλλιώς "φούρνοι" όπου πωλείται το ψωµί, είναι πιθανό να κλείσουν όλα και µονάχα µια χώρα της Ε.Ε. τολµάει να τα διατηρεί ανοιχτά, πρόκειται φυσικά για την Ολλανδία.
Η κυβέρνηση της Ολλανδίας τόνισε παρόλα αυτά ότι κάθε bread-shop δικαιούται µέχρι 50 κιλά ψωµιού και παραπάνω από ένα κιλό ψωµί ανά άτοµο διώκεται ως εµπορία.

Για την Ελλάδα και το Το Ε∆ΕΚ Γιώργος Φούντας



Share/Bookmark


Επιστρέψτε στην Αρχική σελίδα

Δείτε όλα τα Ανέκδοτα

Γελάστε με το KanePlaka και στο facebook

Για να έχετε άμεση πρόσβαση σε όλα τα αστεία του kaneplaka κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα αναρτώνται μετά από λίγη ώρα και αφού εξεταστούν από τους διαχειριστές.
Σχόλια με Διαφημιστικό, προσβλητικό, υβριστικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα απορρίπτονται αμέσως.

Τα Ποιο Δημοφιλή

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε όλα τα καινούρια ανέκδοτα στο Email σας.
Μετά ανοίξτε το Email σας και κάντε κλικ στο Link από το μήνυμα επιβεβαίωσης που θα λάβετε για να ενεργοποιηθεί η εγγραφή σας
Επικοινωνήστε με το kanePlaka στο:
Image Hosted by ImageShack.us

Γελάνε μαζί μας στο Twitter

Γελάνε μαζί μας και στο Facebook

Γελάνε μαζί μας...

Kaneplaka-Ανέκδοτα

Κλικ εδώ να δείτε τα Banners Φίλων

ads ads ads ads ads ads ads ads ads ads ads ads ads ads ads ads ads ads ads ads ads ads ads ads ads ads ads ads ads ads ads ads ads
Στείλε μας το Banner σας με Email και θα το αναρτήσουμε στα
Banners Φίλων (Ακριβώς από πάνω)
Απαραίτητη προϋπόθεση να βάλετε κι εσείς ένα απ’ τα δύο Banner μας στη σελίδα σας
Οι φωτογραφίες θα γίνονται 125Χ125 pixels λόγο χώρου
Όλα τα Banners ανοίγουν σε καινούριο παράθυρο
Banner 125X125
Kaneplaka - Ανέκδοτα
Banner 300X140
Rodochoritis

Εσωτερικά Links

Follow my blog with bloglovin